Αλέξης Σαββόπουλος

Άρης: Η εναλλακτική και η πρώτη κρούση σε Ούμπιδες

Ενώ ο Άρης περιμένει να μάθει αν και τι συμπεριλαμβάνεται στο μνημόνιο με την ΦΙΦΑ… εξετάζει και τον πιο γρήγορο δρόμο άρσης του πρώτου Ban.

Περιμένοντας και ελπίζοντας ότι η Κυβέρνηση θα τηρήσει την υπόσχεσή της και θα συνδράμει μέσω μνημονίου στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ Άρης με τις οφειλές στους ποδοσφαιριστές της πρώην και τελούσας υπό εκκαθάριση ΠΑΕ, ο Θόδωρος Καρυπίδης εξετάζει παράλληλα και όλες τις εναλλακτικές του επιλογές.

Ακόμη και αυτή που έπεσε εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον στο τραπέζι και αφορά τον συμβιβασμό με τους παίκτες που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις μέσω της καταβολής ενός ποσού που τους έχει επιδικάσει η πειθαρχική της ΦΙΦΑ. Μιλάμε ασφαλώς για τους Σιστόν, Πορτίγια και Ούμπιδες καθώς και τον ατζέντη Μανταλένα στους οποίους το αρχικό ποσό, δίχως τους τόκους και τις προσαυξήσεις ανέρχεται στις 800.000 ευρώ (χωρίς να είναι όλα δεδουλευμένα).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι κιτρινόμαυροι εξετάζουν αυτή την επιλογή αφού αν εξασφαλίσουν την συναίνεση των πρώην παικτών, αυτομάτως αίρεται η πρώτη απαγόρευση διεθνών μεταγραφών που είχε επιβληθεί στις 31/12 του 2019 και έγινε γνωστή όταν ο Άρης προσπάθησε να εγγράψει τον Φιορίν Ντούρμισαι.

Έτσι ο Άρης θα αποκτήσει δικαίωμα να κάνει μεταγραφές αφού για την δεύτερη ποινή που του επιβλήθηκε τον Μάιο για τον Ντούρμισαι μπορεί και θα προσφύγει στο CAS μόλις πάρει το σκεπτικό, καθιστώντας την επίδικη με σημαντικές ελπίδες μάλιστα δικαίωσης.

Ήδη μάλιστα έχει γίνει και η πρώτη διερευνητική κρούση σε κάποιους από αυτούς όπως στον Ούμπιδες στον οποίο το ποσό ανέρχεται στις 244.000 ευρώ. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι δεν αποτελεί οριστική απόφαση ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αφού μιλάμε και για την ηθική διάσταση του θέματος.

Γιατί να κληθεί η σημερινή ΠΑΕ και η τωρινή ιδιοκτησία της, βάζοντας το χέρι στην τσέπη να πληρώσει παλιές οφειλές για τις οποίες δεν ευθύνεται, άλλαξε ξαφνικά η νομολογία της ΦΙΦΑ και για τις οποίες η ελληνική πολιτεία και οι νόμοι της έχουν αποφασίσει οριστικά ότι δεν μετακυλίονται στη νέα ΠΑΕ που συστάθηκε το καλοκαίρι του 2016 είναι ξεχωριστή νομική οντότητα από την προηγούμενη άρα και χωρίς τις υποχρεώσεις της.

Αν το δίκαιο αίτημα του Άρη δεν συμπεριληφθεί στο μνημόνιο ή δεν καλύψει τις τελεσίδικες αποφάσεις που υπάρχουν, παρά μόνο αυτές που θα έρθουν από εδώ και πέρα, τότε η επιλογή αυτή ίσως γίνει και μονόδρομος αφού εξασφαλίζει και την πιο γρήγορη διευθέτηση του προβλήματος και ταυτόχρονα δίνει το περιθώριο στην ΠΑΕ να… τρέξει τον προγραμματισμό της για την επόμενη σεζόν που αυτή τη στιγμή είναι σε υποχρεωτική αναμονή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x